Obiectiv general

 

Proiectul “Tânăr Implicat! – Ambasador pentru Drepturile Omului” își propune să dezvolte participarea activă a 300 de elevi din 3 școli gimnaziale (Traian, Bărbulești și Andrășești) și a părinților acestora din cadrul a 3 comunități rurale interetnice, din Județul Ialomița, pentru a deveni cetățeni activi și promotori ai unei participări echilibrate în rezolvarea problemelor comunității.

 

Obiective specifice

 

  1. Creșterea conștientizării privind drepturile omului și promovarea exercitării drepturilor civile în rândul tinerilor, în cadrul unei campanii demarate în 3 școli gimnaziale din județul Ialomița.

 

  1. Dezvoltarea capacității de parcipare activă în rezolvarea problemelor comunității pentru 30 de voluntari elevi din județul Ialomița și părinții acestora, prin instruire și asistență permanentă în domeniul promovării și respectării valorilor democratice și ale drepturilor omului.

 

  1. Promovarea justiției sociale și a multiculturalității în cadrul unui festival concurs care va premia 3 proiecte ale elevilor și parinților voluntari, create ca rezultat al analizării problemelor comunităților interetnice din județul Ialomița.