Festival concurs |Tanar implicat, ambasador pentru drepturile omului |Slobozia, judetul Ialomita

Vineri, 08 Aprilie 2016 a fost organizat Festivalul concurs “Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului”, organizat cu ocazia zilei de 8 Aprilie, la Centrul Cultural Ionel Perlea din Slobozia.

Festivalul, devenit traditie, a reunit formatii de dansuri din unitatile scolare, reprezentanti oficiali ai Municipiului Slobozia, cadre didactice, parinti, dar si alti locuitori ialomiteni. Printre institutiile prezente la eveniment, au luat luat parte: Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, Institutul pentru Politici Publice, Consiliul Judetean Ialomita, Directia de Sanatate Publica Ialomita, Colegiul Medicilor – filiala Ialomita, Liceul de Arte „Ionel Perlea” Slobozia, Scoala Profesionala Traian, Scoala Gimnaziala Barbulesti, Scoala Gimaziala „Stefan Copoiu” Andrasesti, Centrul Multifunctional Bora, Scoala Gimnaziala „Spiru Haret” Tandarei, Palatul Copiilor Slobozia, Scoala Profesionala Cazanesti, Primaria Amara, Scoala gimnaziala „Sf. Andrei” Slobozia.

In cadrul evenimentului au fost premiate proiectele implementate de catre tinerii ambasadori ai drepturilor omului, din cele 3 scoli implicate in proiect si anume:

* “Educatie prin sport” implementat de Scoala Gimnaziala Barbulesti;
* “Impreuna pentru o societate mai buna” implementat de Scoala Gimnaziala “Stefan Copoiu” Andrasesti;
* “Educatie interculturala” implementat de Scoala Profesionala Traian.

Cele 3 scoli au primit plachete pentru calitatile dobandite in proiect, dar si ghiozdane echipate cu rechizite si carti pentru elevi.
De asemenea au fost premiate si cele 3 formatii de dansuri invitate sa participe in cadrul evenimentului: Chavez en Chaiorie Suchar – Centrul Multifunctional Bora, Tigaia Asan – Şcoala Gimnaziala “Spiru Haret” din Tandarei, Florile Baraganului – Palatul Copiilor Slobozia. Membrii formatiilor de dans au primit trofee, diplome de participare si sacose de in echipate cu rechizite si carti pentru elevi.

Sacosele de in, precum si ghiozdanele au fost donate pentru copii de catre Asociatia ADIS PRO RURAL, o structura de economie sociala infiintata de catre Asociatia ADIS in decursul anului trecut.

Scopul proiectelor implementate este dezvoltarea participarii active promovate de catre proiectul „Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Partenerii Asociatiei pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Politici Publice si Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, valoarea totala finantata a proiectului fiind de 74.852,78 Euro.

Date de contact:
Iulian Fringhie – Asistent Proiect
Telefon: 031 – 432.81.21
E-mail: adrianiulian.fringhie@gmail.com

Va invitam sa rasfoiti si galeria foto, martor a evenimentelului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *