Educatie prin sport | Prima competitie sportiva din Comuna Barbulesti, judetul Ialomita

Prima competitie sportiva din comuna Barbulesti, judetul Ialomita, a avut loc sambata, 02 aprilie 2016.

Acest eveniment a incheiat seria proiectelor implementate de tinerii ambasadori ai drepturilor omului, proiecte care promoveaza solutii pentru problemele identificate de acestia la nivelul comunitatilor rurale interetnice din Andrasesti, Barbulesti si Traian, judetul Ialomita.

Astfel, a avut loc competitia de baschet „Educatie prin sport”, prima initiativa de acest fel adoptata la nivelul comunitatii din Barbulesti.

Cei 10 de elevi ai Scolii Gimnaziale Barbulesti, judetul Ialomita, care au participat la cele 2 seminarii „Ambasador pentru drepturile omului”, organizate in perioada 7-11 Octombrie 2015 la Complex Panoramic, Ranca, au conceput idea organizarii unei competitii de baschet, eveniment ce a fost gazduit chiar de catre aceasta unitate de invatamant, fiind organizat cu sprijinul mentorilor si al echipei ADIS.

Initiativa organizarii unei competitii sportive a reprezintat un moment foarte important in dezvoltarea comunitatii rurale interetnice a comunei Barbulesti, Scoala Gimnaziala Barbulesti nefiind implicata in vreun alt proiect educational inca din anul 2011, competitii sau alte evenimente cu impact pentru comunitate nefiind organizate pana acum. Acest eveniment a reprezentat cu atat mai mult un o initiativa importanta in dezvoltarea comunitatii din Barbulesti, prin implicarea in desfasurarea meciurilor de baschet, atat a unei echipe de baieti, cat mai ales a doua echipe de fete care au jucat un meci demonstrativ de baschet.

Initiativa Scolii Gimnaziale Barbulesti a fost sprijinita de Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala, ca promotor al proiectului „Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului”, proiect in cadrul caruia s-a desfasurat competitia de baschet, cat si de Primaria comunei Barbulesti. Astfel, au fost realizate demersurile de amenajare a terenului de baschet, prin betonarea acestuia de catre Primaria comunei Barbulesti, cat si prin utilarea cu doua console de baschet si 12 mingi de bsaschet si prin achizitionarea de echipamente de baschet pentru cele doua echipe ale Scolii Gimnaziale Barbulesti, de catre Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala.

La eveniment a fost prezent domnul Bacrita Dumitru, Primarul comunei Barbulesti, care a felicitat atat Scoala Gimnaziala Barbulesti, cat si echipa de implementare a proiectului „Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului” pentru initiativa organizarii unui astfel de eveniment in comunitatea din Barbulesti.

Acest eveniment a incheiat seria proiectelor implementate de tinerii ambasadori ai drepturilor omului, proiecte care promoveaza solutii pentru problemele identificate de acestia la nivelul comunitatilor rurale interetnice din Andrasesti, Barbulesti si Traian, judetul Ialomita.

Proiectele, implementate pe toata perioada lunii Martie, vor fi premiate in cadrul unui festival-concurs, organizat la nivelul judetului Ialomita. Scopul acestora este dezvoltarea participarii active promovate de catre proiectul „Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.
Partenerii Asociatiei pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Politici Publice si Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, valoarea totala finantata a proiectului fiind de 74.852,78 Euro.

Date de contact:
Iulian Fringhie – Asistent Proiect
Telefon: 031 – 432.81.21
E-mail: adrianiulian.fringhie@gmail.com

Educatie prin sport | Prima copetitie sportiva din comuna Barbuleti, judetul Ialomita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *