Stiri Proiect Tanar Implicat | Ambasador pentru Drepturile Omului

Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala a dat startul seminariilor Ambasador pentru Drepturile Omului, dedicate nediscriminarii, participarii active in cadrul comunitatilor si managementului de proiect comunitar.

30 de elevi din scolile din Andrasesti, Barbulesti si Traian, judetul Ialomita , vor participa in cadrul celor 2 seminarii, organizate in perioada 7-11 Octombrie 2015 la Complex Panoramic, Ranca. Elevii au fost selectati in urma campaniei de promovare a drepturilor omului si a cetateniei active in scoli si in baza unor chestionare motivationale care au refectat gradul de implicare al elevilor in procesul de invatare, interesul acordat subiectelor noi si dorinta de a-si dezvolta comunitatile din care fac parte.

Seminariile de instruire fac parte din activitatea premergatoare implementarii unei serii de proiecte comunitare, dezvoltate de catre elevi cu sprijinul mentorilor si a echipei ADIS, ce vor fi premiate in cadrul unui festival-concurs, organizat la nivelul judetului Ialomita. Scopul acestora este dezvoltarea participarii active promovate de catre proiectul “Tanar implicat! Ambasador pentru drepturile omului”, finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Partenerii Asociatiei pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Politici Publice si Inspectoratul Școlar Judetean Ialomita, valoarea totala finantata a proiectului fiind de 74.852,78 Euro

Sursa www.amosnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *