Ce a scris presa despre Proiectul Tanar Implicat

Conferinta de presa: Proiect Tanar Implicat

La conferinta de presa privind lansarea proiectului “Tanar Implicat. Ambasador pentru Drepturile Omului” au venit oameni de media, ziaristi, reprezentantii ai societatii civile.

In data de 11 iunie 2015, a fost organizata conferinta de deschidere aferenta proiectului “Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului”, la Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, la care au participat 32 de reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai mass-media, ai organizatiilor nonguvernamentale si ai mediului academic. “Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului” este un proiect finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Valoarea finantarii nerambursabile este de 74,852.76 Euro.

De ce conferinta de presa?

Scopul evenimentului a fost abordarea aspectelor si obiectivelor principale ale proiectului si introducerea activitatilor ce urmeaza a fi dezvoltate in cadrul proiectului. Conferinta a fost deschisa de catre Alina Ungureanu, Presedinte al Asociatiei de Dezvoltare si Incluziune Sociala: “ne face o deosebita placere sa demaram acest proiect (…) care, sper eu, va avea rezultate sustenabile la nivel local in ceea ce priveste promovarea cetateniei active a copiilor, a tinerilor, a parintilor, a scolilor, adica a intregii comunitati”.

Rodica Barcari, Inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita a sustinut faptul ca “ problemele legate de discriminare si de multiculturalitate sunt probleme care nu au fost inca rezolvate si care tot timpul trebuie tratate cu multa grija si delicatete”.

Adrian Moraru, Director adjunct al Insitutului pentru Politici Publice a precizat faptul ca organizatia pe care o reprezinta are o activitate vasta in probleme legate de discriminare iar, “in acest context, parteneriatul cu ADIS a fost mai degraba unul natural. Rolul IPP in cadrul proiectului este sa asigure suport metodologic pe evaluarea actualului cadru al cunostintelor civice, de drepturile omului si de nediscriminare atat in cadrul elevilor cat si in cadrul profesorilor”.

Prezentarile au urmarit reactia segmentelor institutionale vizate prin proiect si modalitatea in care ele pot interveni pentru o implementare corecta si sustenabila a acestuia. Centrul multifunctional Bora a prezentat un scurt dans traditional Rrom in ultima parte a evenimentului, aceasta inscriindu-se pe linia promovarii multiculturalitatii, inca din momentul de start al proiectului.

Au scris despre noi

AmosNews 

comunicat_AmosNews

Print Screen de la AmosNews

 

Relatarile reporterilor de la Agerpres privind conferinta de presa sustinuta la lansarea proiectului “Tanar Implicat. Ambasador pentru Drepturile Omului”

Comunicat de presa Agerpress

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *