Am lansat proiectul Tanar Implicat. Ce facem acum?

Pe scurt: Conferinta de deschidere a Proiectului “Tanar Implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului”

Asa cum bine stiti, in data de 11 iunie 2015, a fost organizata conferinta de deschidere aferenta proiectului “Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului”. Conferinta de presa a fost gazduita de Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita. La evenimentul de lansare au participat 32 de reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si locale, ai mass-media, ai organizatiilor non- guvernamentale si ai mediului academic. “Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului” este un proiect finantat prin Granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Valoarea finantarii nerambursabile este de 74,852.76 Euro.

Scopul si obiectivele proiectului Tanar Implicat

Scopul evenimentului a fost abordarea aspectelor si obiectivelor principale ale proiectului si introducerea activitatilor ce urmeaza a fi dezvoltate in cadrul proiectului.

Conferinta de presa a fost deschisa de catre Alina Ungureanu, Presedinte al Asociatiei de Dezvoltare si Incluziune Sociala: “ne face o deosebita placere sa demaram acest proiect (…) care, sper eu, va avea rezultate sustenabile la nivel local in ceea ce priveste promovarea cetateniei active a copiilor, a tinerilor, a parintilor, a scolilor, adica a intregii comunitati”.

Rodica Barcari, Inspector scolar general in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Ialomita a sustinut faptul ca “ problemele legate de discriminare si de multiculturalitate sunt probleme care nu au fost inca rezolvate si care tot timpul trebuie tratate cu multa grija si delicatete”.

Adrian Moraru, Director adjunct al Insitutului pentru Politici Publice a precizat faptul ca organizatia pe care o reprezinta are o activitate vasta in probleme legate de discriminare iar, “in acest context, parteneriatul cu ADIS a fost mai degraba unul natural. Rolul IPP in cadrul proiectului este sa asigure suport metodologic pe evaluarea actualului cadru al cunostintelor civice, de drepturile omului si de nediscriminare atat in cadrul elevilor cat si in cadrul profesorilor”.

Prezentarile au urmarit reactia segmentelor institutionale vizate prin proiect si modalitatea in care ele pot interveni pentru o implementare corecta si sustenabila a acestuia. Centrul multifunctional Bora a prezentat un scurt dans traditional Rrom in ultima parte a evenimentului, aceasta inscriindu-se pe linia promovarii multiculturalitatii, inca din momentul de start al proiectului.
Date de contact:
Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala
Olga Nastasa – Manager Proiect Telefon: 0731 867 216
E-mail: secretariat.adis@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *