Proiect Tanar Implicat | Ambasador pentru Drepturile Omului

Eveniment: Lansare Proiect “Tanar Implicat. Ambasador pentru Drepturile Omului”

Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala impreuna cu Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita organizeaza in data de 11 Iunie 2015, incepand cu ora 10:00, evenimentul introductiv aferent proiectului “Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului”, la Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita, str. Lacului, nr. 19, Slobozia, judetul Ialomita.

“Tanar implicat! Ambasador pentru Drepturile Omului” este un proiect dezvoltat in cadrul Componentei 2 Justitie Sociala, a Fondului ONG, parte a Mecanismului Financiar al Spatiului Economic European (SEE 2009-2014), finantat de Islanda, Liechtenstein si Norvegia. Partenerii Asociatiei pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala in cadrul acestui proiect sunt Institutul pentru Politici Publice si Inspectoratul Scolar Judetean Ialomita. Valoarea totala finantata a proiectului este de 74,852.78 Euro.

Obiectivele Proiectului Tanar Implicat

Proiectul isi propune sa dezvolte participarea activa a 300 de elevi din 3 scoli gimnaziale (Traian, Barbulesti si Andrasesti) si a parintilor acestora din cadrul a 3 comunitati rurale interetnice, din Judetul Ialomita, pentru a deveni cetateni activi si promotori ai unei participari echilibrate in rezolvarea problemelor comunitatii.

Scopul central al proiectului este acela de a introduce notiunile de nondiscriminare, toleranta si drepturile omului in randul elevilor si de a premia proiecte de succes realizate si implementate cu scopul de a solutiona probleme concrete si reale in cadrul comunitatilor rurale interetnice.

Date de contact:
Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala
Olga Nastasa – Manager Proiect Telefon: 0731 867 216
E-mail: secretariat.adis@yahoo.com
Proiect finantat prin granturile SEE, 2009-2014, in cadrul programului Fondului ONG in Romania.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene, accesati www.eeagrants.org.
www.fondong.fdsc.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *